Gruppeweekenen 31. marts - 2. april 2006

Årets tema: Besættelsestiden, hvor spejderne skulle samarbejde i modstandsgrupper.

Weekend turen startede fredag aften, hvor en tysker mødte op og fortalte at Danmark var blevet besat imens der var lyd af flyvemaskiner i baggrunden. Der blev sat mørkelægningsgardiner op og trykt legitimationskort til alle spejderne deles op i modstandsgrupper, og sidst på aftenen måtte alle de større spejdere ud i natten for at finde kodebøger.

Lørdag morgen introduceres besættelsesmagten (klanen samt nogle af lederne) som grupperne skal tage sig i agt for. I løbet af eftermiddagen lykkes det for modstandsgrupperne at udføre sabotage mod tyskernes drikkevand, benzin mm. og endelig finder de besættelsesmagtens guldlager og flygter med det. Undervejs får man hjælp via kodede meldinger over radio fra London / BBC. Sidst på eftermiddagen slutter løbet, vi går indenfor - og regnen begynder at sile ned. Om aftenen får vi hjælp af 5 forældre som (mod udlevering af rationeringsmærker) serverer byggrød, frikadeller med stuvet hvidkål og æblegrød.

Efter de fleste er gået seng indløber der en melding fra BBC om et par officerer der er kommet ned med faldskærm i nærheden. Troppen hører meldingen og drager straks afsted i 2 grupper for at finde dem og bringe dem tilbage uden at blive opdaget af besættelsesmagten, der holder vagt. En af grupperne bliver opdaget og flygter i alle retninger, men det lykkes endelig for alle at snige sig ind i sikkerhed. PS: regnen holdt op kort tid før natløbet !

Tyskerne læset opråbet for os Flaghejsning og introduktion til dagen Besættelsesmagten Planlægning !
Modstandsgrupperne bygger baser Tyskerne forsøger at finde noget de kan beslaglægge
Saftpause Frokost   Tyskerne på razzia - spejdere udtages til Hitler Jugend
Hilfe ! - og straks er der en tysker mere Taget til fange Troppen vasker op - aprilsnar ! Vagtskifte - der lures
Ved fængslet Koden tydes Sabotage ! Afledning mens vandet forgiftes
Fanger undslipper HALT !   Væk fra vores guld De fik det ! Regnes siler ned
Sumo brydere Bjørne sovesal Folkekøkkenet serverer byggrød og æblegrød Creme og havregryn:
Melding fra BBC En flot morgen Læskjul
og bivuakker Troppens æblegrøds konkurrence
     
  og så var der tovtrækning !      

Søndag morgen er det solskinsvejr og mens hytten bliver gjort ren sætter grupperne læskjul og bivuakker op. Besættelsestiden sluttede af med at vi hørte frihedsbudskabet (det kan høres på Statsbibliotekets hjemmeside).

Inden afslutningen var der tovtrækning mellem spejderne og de voksne. Trods ekstra indsætning af voksne (dem der stadig gjorde rent) lykkedes det ikke at slå spejderne !! Endelig havde vi den obligatoriske kasse med glemte sager der skulle finde deres ejermænd hvorefter flaget blev strøget.

Tak til alle for en super weekend - og især en stor tak til vores madhold og til klanen, de er bare gode til at få alle til at leve sig ind i sine roller.

Virvar, 2. april 2006