Juleturen marts 2007

 

I år genopstod ”Juleturen” – den traditionelle tur som Klanen arrangerer for Troppen. Som noget nyt var ledere inviteret med og den chance kunne jeg ikke lade gå min næse forbi !

 

Tilmeldt var alle fra Troppen som kunne samt 5 ledere (Surikat, Gran, Mus, Obelix og Virvar). Vi gennemførte turen i et Trops- og et lederhold.

Du kan se mange flere billeder hvis du klikker her !

 

Nogen tid før turen fik hver deltager tilsendt nogle af brikkerne til et puslespil samt koordinaterne til et sted i nærheden af Ganløse hvor vi også skulle finde en ledetråd. Vi mødtes for at samle vores puslespil som blandt andet bestod af en kodet tekst.

Løsningen på koden var en opfordring til at sende en bestemt SMS. Vi sendte den og fik som svar et kodeord og en henvisning til en hjemmeside, hvor der blev vist et sted på Frederikssundsvej samt en melding om at sende endnu en SMS. Resulatet af denne SMS var at et par mænd bevægede sig ind i billedet og begyndte at sende en besked med signalflag.

Ved hjælp af Wikipedias beskrivelse af semafor-kode kunne beskeden afkodes. Vi skulle åbne endnu en hjemmeside og indsætte det kodeord vi lige havde modtaget – og vupti blev der vist et luftfoto af hvor Juleturen ville starte.

 

Fredag d. 2. marts kl. 19 mødtes vi så nær Lyngby station med oppakning til udendørs overnatning (Troppen var taget af sted ½ time tidligere). Vi fik her noget udstyr – taljer, sisal mm. – samt endnu et luftfoto til at vise os vej. Ved Fuglevad station skulle vi sætte et reb op og bruge det til at få os selv og vores rygsække over Mølleåen. Behøver jeg skrive det var lidt spændende....

Herfra gik det langs Mølleåen til Holtekollen, hvor vi fik lejlighed til at prøve en appelsinkanon. Jeg vil ikke beskrive den nærmere, men det var ret sjovt !

Videre til Rude Skov hvor vi kravlede ind i en jordhule – og blev mødt af nogle fra Klanen med saft og varm suppe. Da klokken efterhånden var omkring 1 var det ganske populært !

Vi fik anvist hvor i skoven vi skulle sove og kl. ½3 lagde vi os indtil vi skulle op igen kl. ½7.... Ruten fredag aften Ledernes overnatningsplads

Lørdag morgen gik vi en tur i skoven for at finde en morgenmadspost – der beklageligvis var gået ged i. Vi gik i stedet tilbage til bagagen, pakkede sammen og fortsatte til Birkerød station, hvor vi fik vores morgenmad. Med varm kaffe og te !!

Vi fik udleveret 24 timers billetter til HUR og skulle tage ind til København.

Turen rundt i København foregik i korte træk ved at vi fik godt 10 kodede tekster som beskrev hvor vi skulle hen. Hvert sted skulle vi finde det kodeord, som kunne bruges til at afkode den næste tekst.

Vi var forbi Halmtorvet, Fisketorvet, Bryggen, Den sorte Diamant, Nyhavn, Amalienborg og Kastellet.

Vi skulle også have været forbi Christianshavn, men der var lidt meget gang i den på grund af Ungdomshusets nedrivning, så ruten blev - umærkeligt for os - ændret undervejs.

Bryggen Amalienborg Slotsplads

 

Sidste post var Claus Nars hytte i Farum, hvor vi fik en dejlig 3 retters middag.

Vi så filmen ”The daVinci Code” i en let modificeret version – idet der med mellemrum hoppede nogle Kaj-kager rundt og lagde prikker og streger. De af os der kunne holde sig vågne fik løst morsekoden, som jog os udenfor igen. Vi skulle her hver især lave en Kaj-kage og have den med rundt på et lille opgaveløb.

Efter løbet blev der kåret vindere: Mus vandt opgaveløbet med 9 rigtige ud af 9 og Sandra vandt Kaj-kage opgaven med sin flotte prinsesse-Kaj.

Så var vi også ved at være møre og lagde os ved ½2-2 tiden.

 

Søndag ryddede vi op i hytten, sluttede af og tog bussen tilbage til Ganløse.

Vi tilbagelagde ca. 11½ km fredag og 15½ km lørdag.

 

Jeg vil gerne sige mange tak til alle de Klan-medlemmer der var mødt op for at bruge en weekend på at give Trop og ledere en superfed oplevelse. Bare synd for de ledere som valgte ikke at deltage !

PS: Alle billederne kan forstørres ved at klikke på dem !

 

Virvar d. 7. april 2007