Gruppeweekend 17. og 18. marts 2007.

De sidste forberedelser om aftenen Vi har lige været på gruppeweekend i en lækker spejderhytte i Helsinge. Det var en kanon god tur. Allerede fredag aften ankom spejderledere, køkkenhjælpere, lederbørn og anden ”påhæng”, for at planlægge de sidste småting inden det Store Gudeløb. Vi hyggede med the/kaffe og oste/syltetøjsmadder.

Lørdag kl. 10.00 ankom så alle øvrige spejder med forældre og søskende. Med det samme blev alle linet op og inddelt i 7 forældrehold og 7 spejderhold der var en fin blanding af de enkelte grene. Således var nu forældre Jætter der skulle kæmpe med spejderne der var guder – altså Aser.

Hver ”patrulje” blev udstyret med kort, scorekort, madpose og vanddunk. Jætte-patruljerne var på ca. 3 ”mand”, medens Ase-patruljerne var på ca. 4-6 ”mand”.

Flaghejsning inden de øvrige ankom

Og så af sted:

Ude på ruten var der 7 poster der skulle besøges. Hver post var bemandet med en gud der skulle gættes, opgaver og spørgsmål der skulle løses. De 7 Jætte-patruljer og de 7 Ase-patruljer gik ruten rundt hver sin vej, hvilket betød at man altid kom til en post sammen med en ny patrulje, og altid således at hver post fik besøg af både Jætter og Aser på én gang.

Det var virkelig godt planlagt og meget hyggeligt at møde forskellige patruljer hver gang. Kl. ca. 12.00 spiste man alle ved den post man nu var nået til, og da solen skinnede fra en skyfri himmel, var det jo ingen sag at indtage den lækre mad. Posterne var alle meget sjove og fantasifulde, og man må virkelig sige at lederne havde gjort sig umage med udstyr, udklædninger, forberedelse m.v..

Ravnene Hugin og Munin Hos Thor - støvlekast En velfortjent pause Hos Tyr - stenslynger
Frokost - Hugin og Munins næb måtte falde Mimer (som mangler krop) - stillede gåder Frigg (Odins kone) - kimsleg

Ved ca. 15.00 tiden var alle poster besøgt og vi kunne vende tilbage til hytten hvor ”køkkenholdet” havde lavet masser af saftevand, kaffe og the, samt skåret alt det kage der var medbragt af de forskellige familier. Det var rigtig hyggeligt at sidde der i solen og få en sludder om dagens Gudeløb.

Så var der gren-tid, og de forældre der ikke skulle hjælpe i køkkenet, blev udfordret på et O-løb udlagt af Rasmus fra Troppen.

Kl. 18.00 var der dejlig aftensmad og lækker dessert, og jeg tror den friske vind gjorde alle lidt mere sultne end normalt. Selvfølgelig var det nok også det gode selskab…….. Igen havde køkkenholdet gjort et kæmpe stykke arbejde for at gøre det så lækkert som muligt.

Efter mad og lidt snak ved bordene, var det afgang til lejrbål kl. 19.45. Igen havde Troppen sørget for et flot bål, og der var selvfølgelig sat flagermuslygter op hele vejen til bålet så ingen skulle gå forkert. Ved lejrbålet var stemningen som vanligt høj, og alle grenene underholdte med forskellige sjove indslag. 45 minutter går ufattelig hurtigt når det er sjovt, så lige med ét skulle vi synge den sidste sang. Herefter var der nok nogle af de mindste der var parate til at gå til ro, medens de lidt større spejdere hyggede sig sammen. Troppen skulle sove ude i shelter….. uha. De er altså bare så seje dem fra Troppen. Kl. 10.00 var stort set alle spejdere lagt til ro, og så var der leder-/forældrehygge med oste-/pølsebord m.v.

Efter en meget dejlig lørdag med megen blæst, men klar solskin, vågnede vi altså op søndag morgen kl. 07.00 til en noget mere våd affære. Derfor blev de sidste aktiviteter foretaget indenfor, og tovtrækningen blev opgivet, da alle ville blive totalt mudrede. Ved ca. 10-tiden var det så tid til afslutning ved flagstangen, og en dejlig weekend var til ende.

En stor opfordring til at deltage igen – eller for første gang – næste gang der bliver inviteret til gruppeweekend med forældre og søskende, det kan VIRKELIG anbefales. Mange tak til alle jer der gad bruge jeres fritid på at lave en dejlig weekend for os og vore børn.

Mange hilsner Birthe, ”forælder”