Juleturen fra d. 11. til d. 13. april 2008

Igen i år bød Klan Vildmule på Juletur for Troppen samt ledere, bestyrelses- og udvalgsmedlemmer. Invitationen fortalte stort set kun at det ville blive sjov og at vi skulle have udstyr til udendørs overnatning pakket i rygsækken...

Da dagen kom var vi 2 patruljer: Troppen og Lederne. Vi startede fredag aften i Frederikssund med en lille pusleopgave for at se hvem der skulle starte - lederne trak det længste strå. Vi tog med bussen til Skibby (og fik undervejs en masse historier fra da Tina var yngre og boede dér) og fandt via et kortudsnit frem til hallen, hvor vi blev udfordret med en klatrevæg:

Klik på billederne for at se en større version !

Endnu et kortudsnit bragte os videre til Svanholm, hvor vi skulle løse et par opgaver. Netop som vi mente vi var ved at være færdige kom en af beboerne lallende forbi i narrekostume. Troede jeg da. Men hun raslede med alle bjælderne og spurgte om vi havde set hendes økologiske tomat..... ? Vi fulgte hende og der sad en stor rund rød - tomat ? - med grøn top - og lød som en syg høne - og pludselig lagde den et æg - kæmpestort...! (Narren og den økologiske tomat var selvfølgelig 2 fra Klanen).

Næste rute førte os til Hammer Bakke, hvor vi skulle finde en shelter. Vi vandrede videre med lygterne parat til når der kom biler forbi i buldermørket. Fremme ved shelteren var der ikke stemning for så meget andet end at gå direkte i poserne. Vi satte dog først en presenning op foran for at holde lidt på varmen - og lagde os ved ½1-tiden.

I løbet af natten viste det sig at et par af os nok skal investere i lidt varmere soveposer.... Om morgenen var vi lidt spændte på hvornår Klanen ville dukke op for at give os vores næste opgave. De var nådige (eller sov de selv længe ?) og vi skulle blot sørge for morgenmad og få pakket sammen inden kl. 12. Vores brunch bestod af :

  "shelterbrød" bagt i gryde, medisterpølse og strudse røræg med bacon Her er der gang i bacon og brød

Herefter skulle vi med færgen til Orø og finde noget på kirkegården. På muren hang en liste med en halv snes motiver vi skulle fotografere, bl.a.

1 Jolly cola, campingvogne, spejdere på en gravhøj, master mmm. Velkommen til Gamløse !

Vi fortsatte til havnen i Brønde, hvor vi holdt en lille kaffe/te-pause før vi fortsatte med de næste opgaver. Vi gik op langs kysten til en pæl med en vejledning om at næste post lå i retning 217o (eller deromkring) - altså ud i vandet. Så af med tøjet, badebukser og sandaler på og derudad. Der var 4 poster som forklarede hvordan vi fandt videre til hvor vi skulle overnatte.

Troppen indhentede os på havnen Sydvest kysten af Orø Orientering i fjorden   Overnatningsplads

Som om vandgangen ikke var grænseoverskridende nok blev vi noget overraskede da vi fandt ud af hvad vi skulle have til aftensmad: kanin.... og de løb stadig rundt og hyggede sig....

Lidt instruktion der var ikke så meget kød på Troppen måtte også til den Der var også laks og div. tilbehør

Og så havde vi ellers en rigtig hyggelig aften, Trop og ledere sammen med Klanen - indtil vi kravlede i poserne igen.

Næste morgen fik vi endnu en fin morgenmad inden vi drog tilbage over Orø for at tage færgen over til bussen. Vi fik pludselig lidt travlt fordi det viste sig at bussen ikke stoppede ved færgelejet, men et par kilometer derfra...

Pølser i svøb til morgen Afsted til bussen - rygsækkene blev heldigvis kørt i bil fra færgen Og så går det hjemad ! Vi gik i alt 34 km

Mange tak til Klan Vildmule for endnu en fantastisk "Jule"-oplevelse.

Virvar, 24. april 2008