Shelterbrød med havre

Ingredienser:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 dl kærnemælk
- 3 dl havregryn
- 8 dl hvedemel
- 1 stk. groft salt
 

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og trække i 3-4 min. Tilsæt det meste af hvedemelet (hold dog lidt tilbage) og saltet. Ælt dejen grundigt (ælt evt. mere mel i hvis dejen kan tage det). Dæk skålen til og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time. Form dejen til brød på en smurt el. bagepapirs dækket plade. Sæt brødet i midten af en halvkold gryde. Tænd bålet og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune ca. 40 min. Sluk for bålet, men lad brødene blive stående i gryden i endnu 15 min. Afkøl på rist!!!! Alle tider er vejledende, sekunder kan føles som en time og omvendt, sådan er livet.

På Juleturen 2008 kom vi ca. ½ cm sand i bunden af gryden og lagde dejen på bagepapir ovenpå.