Mulernes og Troppens sommerlejr 2008 på Toggerbo Spejdercenter som ligger på Mols

Vi var 11 Muler og 3 Hængemuler samt 5 fra Troppen på en super sommerlejr en uge i de flotte Mols bjerge. Se "slide-shows" ved at klikke på datoerne.

Dag  
Søndag d. 29. juni:

Vi rejste til Toggerbo via Odden-Ebeltoft og fandt vores 2 lejrpladser til hhv. Mulerne og Troppen. Vi fik sat telte op, gravet bålplads og lavet aftensmad. Endelig var der fælles lejrbål. Hele dagen var der tørvejr og forholdsvis lunt - kun et minut eller to med lidt regn lige før maden.

Mandag d. 30. juni:

Det blev endnu en flot dag med mest sol og ca. ½ minuts regn. Lunt når solen skinnede, lidt køligt når skyerne trak for. Formiddagen gik for Mulerne med færdiggørelse af lejrpladsen og for Troppen med batikfarvning af bluser. Om eftermiddagen fik Mulerne vist hvordan man bruger et stormkøkken og Troppen var i smedjen. Om aftenen havde Knasterne (center-medarbejderne) sørget for fællesspisning med spidstegt pattegris, flûtes og pastasalat.

Tirsdag d. 1. juli:

Tirsdag tog vi alle på hejk. Troppen tog først afsted, lidt senere 3. års Mulerne og sidst 1. og 2. års Mulerne sammen med Hængemulerne (=lederne). Vi gik alle til Kalø, ca. 11½ km. Troppen overnattede i bivuak lige Nord for Kalø slotsruin, Mulerne overnattede i en shelter godt 1 km derfra. Det var en kanon plads med overdækket spiseplads med bålpladser, grillriste, masser af brænde mm. Der er derfor ikke så mange billeder af 3. års Muler og Trop, da de vandrede på egne hånd. Jeg behøver vel ikke at nævne det, men - vi sov godt den nat...

Onsdag d. 2. juli:

Onsdag gik vi tilbage fra Kalø til Toggerbo - igen i kanon vejr. Om aftenen fik Troppen en snak med 3. års Mulerne om hvad de kan glæde sig til efter sommerferien.

Torsdag d. 3. juli:

Endnu en varm dag - pyha. Om formiddagen var Mulerne i hold på 2 på orienteringsløb 3-4 km i bakkerne omkring lejren. Troppen havde medie-aktivitet, hvor de var rundt på hele lejren for at interviewe til den lejravis som blev sat op senere på dagen. Eftermiddagen gik med flåning og tilberedning af kaniner i saltdej samt lidt plankefisk, fyldte peberfrugter og couscous. Vi fik besøg af Lars Haugaard og hans søn, fordi Lars gerne ville fortælle os om istidens indvirkning på området. Det kunne måske lyde kedeligt, men alle lyttede interesseret - det er ikke dårligt med en der brænder for sagen og er god til at fortælle !

Fredag d. 4. juli:

Det bliver da også varmere hver dag.... Formiddagen gik for Mulernes vedkommende i smedjen - så skulle de da kunne holde varmen, mens Troppen tog på orienteringsløb. Om eftermiddagen gik Mulerne en tur til Trehøje.

Lørdag d. 5. juli Lejren brydes ned Det sidste vaskes op Mads slæber (han har bare så meget krudt) Man skal ikke løbe for hurtigt med kærren På vej hjem til Ganløse

20. juli 2008, Virvar